– Vi har gripit en man misstänkt för inblandning i mordet, säger Mattias Sigfridssson, biträdande chef Malmö polisområde. Foto: Ekström / Svensson

Man anhållen efter mordet på Ribersborg i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits och anhållits efter att en kvinna skjutits till döds i Malmö. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Under måndagsförmiddagen larmades polisen till en adress på Ribersborg i Malmö, där en kvinna i 30-årsåldern blivit skjuten. Kvinnan dog senare på sjukhus.

Enligt vittnen på platsen bar kvinnan på ett litet barn när hon sköts. En vittnesfilm visar hur en svartklädd person iklädd huva springer från platsen med ett pistolliknande föremål i handen.

Polisen arbetar nu intensivt med att skaffa sig en bild av vad som har hänt och att hitta ett motiv.

– Jag kan inte säga om mannen är misstänkt för själva mordet eller om han är inblandad på något annat sätt, säger Mattias Sigfridssson, biträdande chef för Malmö polisområde.

”Ingen kunskap om relation”

Huruvida den gripne ska ha haft en relation till den avlidna kvinnan kan Mattias Sigfridsson inte svara på i nuläget.

– Det är en jätteviktig del av det pågående arbetet att kartlägga henne och hennes närhet, säger han.

Polisen ser i nuläget ingen hotbild mot kvinnan, men utesluter ingenting.

– Vi har heller inga uppgifter om att det skulle vara en slump, säger Mattias Sigfridsson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har kvinnan vittnat i en uppmärksammad mordrättegång i Malmö, där flera personer tidigare har hotats.

– Vi har en uppgift om att kvinnan är hörd i ett polisförhör, men ingen uppgift om ett vittnesmål i någon rättegång. Det är självklart någonting vi kommer fortsätta titta på, säger Mattias Sigfridsson.

Har vidtagit åtgärder

Under måndagen har polisen vidtagit ”massor” av åtgärder, enligt Mattias Sigfridsson.

– Vi analyserar och går igenom det material som vi samlat under dagen, säger han.

Senare under måndagen kom det uppgifter om att en bilbrand i närheten av brottsplatsen kunde kopplas till mordet. De båda händelserna utreds i samband med varandra.

– Det skiljer mindre än en timme mellan de båda och det är nära geografiskt, så vi utreder dem i ett samband. Men det är för tidigt att vara helt säker på att de hänger ihop. Men självklart tror vi inte att det är en slump, säger han.

De närmaste dagarna kommer polisen att ha polispatruller i området i trygghetsskapande syfte.

Sent på måndagskvällen meddelar polisen att mannen har anhållits. Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet