Anna-Karin Boije, lokalpolischef i Eslöv. Foto: Anders Eeg-Olofsson/SVT

Polisen efter attacken: Skadade mannens tillstånd är stabilt

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige pojke, som attackerade en man i 40-årsåldern på en högstadieskola i Eslöv med kniv och skadade honom allvarligt är misstänkt för mordförsök.

– Mannen som blev knivhuggen är nu vaken och läget är stabilt, säger Anna-Karin Boije, lokalpolischef i Eslöv.

Det var vid 08:41 på torsdagsförmiddagen som dramat utspelades på Källebergsskolan i Eslöv. Pojken greps utanför skolan och fördes till arresten. Han har förhörts under dagen och på kvällen kom beskedet att han anhållits.

Polisen avlossade varningsskott

Under ingripandet avlossade polisen skott.

Skolattacken i Eslöv

– Det var som vi bedömer ett varningsskott, säger polisområdeschef Ann-Louise Kämpe.

Den skadade mannen arbetar på skolan och pojken är elev där.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus och opererades på Skånes universitetssjukhus i Lund. Han är nu vaken och läget är stabilt.

”Ingen anledning till fortsatt oro”

Källebergsskolan har 270 elever i årskurs 7–9. Den skolbyggnad där den skadade mannen anträffades spärrades av i väntan på teknisk undersökning.

Eslövs kommun skriver på sin hemsida att inte finns någon anledning till fortsatt oro efter det att den ensamme gärningsmannen gripits.

Kommunen skickade även ut sin krisgrupp till skolan, för att stötta elever och personal.

Under fredagen kommer det inte att vara några lektioner på skolan.

– Det är frivilligt att komma till skolan. På plats kommer finnas stöd för de behov som finns, säger Kerstin Melén Gyllenstam, förvaltningschef barn och utbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolattacken i Eslöv

Mer i ämnet