39-årig man sköts till döds i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En person sköts till döds nära centralstationen i Köpenhamn under tisdagseftermiddagen. Polisen letar fortfarande efter en misstänkt gärningsman.

Skottlossningen inträffade vid 13.30-tiden på Helgolandsgade i stadsdelen Vesterbro. Under eftermiddagen meddelade polisen att en 39-årig man hade avlidit. Polisen uppger också att tågtrafiken stoppades i Köpenhamn i tio minuter på grund av händelsen.

Tidningen Ekstrabladet har pratat med Hisham som jobbar på en restaurang som ligger nära platsen där mordet skedde. Han såg inte skottet själv, men hörde fem eller sex skott.

– Det diskuterades om det var fyrverkeri eller om det var någon som arbetade bredvid oss ​​tills vi såg en kvinna komma springandes i full fart. Hon kom med sin barnvagn och sedan stannade hon och tittade tillbaka, och sedan kom två skott till, säger Hisham.

Skjutningen hände precis framför en vinbar på Helgolandsgade. Polisen spärrade sedan av gatan i båda ändarna mellan Istedgade och Vesterbrogade.

Ännu har ingen misstänkt gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.