Internationella engelska skolan i Lund börjar med utbildning på distans. Foto: TT/SVT Arkiv

Internationella engelska skolan går över till distansundervisning

Uppdaterad
Publicerad

Internationella engelska skolan i Lund har beslutat att stänga på måndag och gå över till distansundervisning. Skolan har över 200 elever sjukanmälda och menar att man närmar sig ett kritiskt läge.

Av ett brev som skolan skickat ut till föräldrarna framgår att Internationella engelska skolan just nu har stor frånvaro av elever. Över 200 elever är sjukanmälda och får därmed ingen undervisning, skriver skolan.

Dessutom börjar skolan närma sig ett kritiskt länge när det gäller personalsituationen med 25-30 procent sjuka. Även kökspersonal och städpersonal är hårt belastad, enligt skolan.

– Vi övergår till distansundervisning. Det är inte för att vi är smittospridare utan för att vi har personal som är sjuka. Vi kommer i ett läge där vi måste skapa andrum och kunna fungera långsiktigt, säger Per Ola Olsson, rektor.

Internationella engelska skolan är en 4-9-skola med 720 elever i Lund.  Men alla elever kommer inte att undervisas på distans.

– Vi kommer ha vissa undervisningsgrupper igång på skolan för dem som av olika anledningar behöver det, säger Per Ola Olsson. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet