Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
John Nilsson är en av de boende som hörde smällen då något detonerade vid en lägenhet i Hässleholm. Foto: Henrik NordellVisa alla (3)
Visa alla (3)

Boende skakade efter sprängning i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat på Göingegatan i Hässleholm och en fasad på en bostadsbyggnad har skadats. Nationella bombskyddet har undersökt platsen. Personer i byggnaden har beordrats att hålla sig inomhus.

Flera personer ringde och larmade polisen angående en explosion i Hässleholm vid 22-tiden på onsdagskvällen. När polisen kom fram till platsen konstaterades att något hade exploderat.  Ingen person blev fysisk skadad.

Platsen spärrades av och det genomfördes en teknisk undersökning av sprängplatsen. Intill en lägenhet hade två rutor krossats och det blev flera hål i ett balkongräcke. Tre personer är misstänkta för gärningen och greps samma kväll.

– Vi har nu tre personer anhållna misstänkta för försök till mord.  Under dagen har vi hållit förhör med vittnen och målsägande. Vi är också intresserade av att komma i kontakt med fler personer som hört eller sett något, säger Thomas Johansson, presstalesman hos polisen.

– Detonationen var tillräckligt kraftigt att den skulle ha kunnat ha ihjäl en person om man befunnit sig nära. I det här fallet blev ingen skadad, men det kunde ha hänt, säger åklagare Christoffer Ramkvist.

Ingen person skadad

Under onsdagskvällen beordrades de boende i byggnaden att hålla sig inomhus. Nationella bombskyddet studerade bilder från platsen och bestämde sig därefter för att åka till platsen.

Många av grannarna hörde den kraftiga smällen på onsdagskvällen och blev chockade av händelsen.

– Jag tycker inte området och vill inte bo här när jag har barn. Det händer mycket här med bilbränder och annat som inte ska hända, säger Maria Karlsson, en av de boende i området.

Hör flera av de boendes reaktioner i klippet ovan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En fasad skadades under explosionen i Hässleholm. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer