Foto: SVT/TT

Fortsatt minskning av inlagda covidpatienter i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 patienterna på Skånes sjukhus har under tisdagen minskat med ytterligare några patienter – både på vårdavdelning och på intensivvårdsavdelning.

– Även en liten minskning är betydelsefull, säger Rasmus Havmöller, regional chefläkare.

På tisdagen vårdas 506 personer på vårdavdelning med konstaterad covid-19. Ytterligare 60 personer får intensivvård, enligt Region Skånes senaste siffror.

Detta är en liten minskning från i måndags, då 509 personer vårdades på vårdavdelning och 62 fick intensivvård.

Coronavirus i Skåne

Den 7 januari var läget som värst för den skånska sjukvården. Då vårdades 568 personer på vårdavdelning och 62 på intensivvårdsavdelning.

– Vi kan inte säga om vi nu är på väg in i en platåfas, eller rent av en minskning av antalet patienter, men vi är naturligtvis tacksamma, säger Rasmus Havmöller, regional chefläkare.

Nya covidfall ökar

Samtidigt fortsätter antalet nya konstaterade fall av covid-19 att öka. På tisdagen rapporterade Region Skåne om 1862 nya fall.

Förra veckan konstaterades det högsta antalet sjukdomsfall i Skåne hittills – 10 066 personer.

Totalt har 83 752 personer i Skåne konstaterats smittade av coronaviruset.

Personalvaccineringen fortsätter

Igår fick personal på iva och infektionsavdelning 2 vid Skånes universitetssjukhus i Malmö sina första doser covidvaccin. Personalvaccinationerna har även börjat i Lund, på Helsingborgs lasarett, Centralsjukhuset i Kristianstad, Ängelholms sjukhus och Hässleholms sjukhus.

Totalt har nästan 14 000 vaccindoser levererats, men det finns ännu ingen samlad statistik för exakt hur många skåningar som har fått sin första vaccindos, enligt Region Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet