Polisen vid pizzerian där de båda tonåringarna sköts på fredagskvällen. Foto: Mikael Nilsson /SVT

Fler poliser ska synas på Malmös gator – begär samtidigt förstärkning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ska öka sin närvaro på Malmös gator under en tid framöver. Beslutet kommer efter skottlossningen på en pizzeria vid Möllevångstorget. Samtidigt begär Region Syd nationell förstärkning.

Syftet med att få ut fler poliser på gatorna är att öka befolkningens trygghet.

– Det är en samlad bedömning som har gjorts efter det som har skett den senaste tiden, i syfte att skapa trygghet och vara synliga, säger polisens presstalesperson Filip Annas till TT.

Vid 17-tiden på söndagen stod det också klart att Region Syd har begärt nationell förstärkning.

– Polisen fortsätter att förstärka vårt arbete och vässa vår strategi på tre fronter. Vi gör betydande satsningar för att öka vår förmåga att motverka explosioner som vapen i konflikter. Vi vidtar åtgärder för att öka brottsuppklaringen av skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer. Vi vidareutveckla vår forensiska och tekniska förmåga, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I linje med det kommer vi att skicka ytterligare förstärkningar till region Syd för att möta behovet av både utredande resurser och ökad tillgänglighet som komplement till den lokala polisen, säger rikspolischef Anders Thornberg.             

”Arbetar kraftfullt och långsamt”

Under måndagen kommer polisen i Malmö att kalla till en pressträff med anledning av den senaste tidens våldsdåd. I pressmeddelandet berättar Carina Persson, regionpolischef, också om hur man arbetar framåt.

– Mina tankar går till offren och deras anhöriga. Vi arbetar kraftfullt och långsiktigt mot den grova kriminaliteten och vi kommer att intensifiera vårt arbete ytterligare. Vi kommer att lägga betydande resurser på att utreda även helgens händelser för att kunna lagföra de individer som ligger bakom detta och för att förebygga ytterligare våld. Samtidigt kommer vi att ha en stor styrka poliser på Malmös gator för att öka tryggheten för medborgarna, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen vid Möllevångstorget

Mer i ämnet