Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Katrin Sternfeldt Jammeh (S) kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Malmös kommunalråd: ”Det var en tung och svart natt”

Publicerad

Det finns en risk för att våldet trappas upp efter nattens händelser och det oroar Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).
En pojke i 15-årsåldern har blivit ihjälskjuten på en pizzeria, ytterligare en pojke har fått livshotande skador och en bil har sprängts på en gata bland bostadshus i centrala Malmö.

– Det är varje förälders mardröm att mista ett barn, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö. Hon säger att hennes tankar går till pojkarnas anhöriga och till de som bevittnat händelsen.

Hon säger att hon även tänker på de poliser och den sjukvårdspersonal som har arbetat under natten.

Risk för upptrappning

Många människor har på söndagsförmiddagen kommit till platsen där en pojke i 15-års ålderns sköts till döds och en annan pojke skadades allvarligt på lördagskvällen. Polisen har personal på plats som pratar med vittnen och andra som har gjort observationer.

Många tänder ljus och lägger blommor utanför pizzerian vid Möllevångstorget. Foto: Johan Dernelius/SVT

Många är upprörda och rädda.

– Det har varit en tung och svart natt i Malmö. Jag tror att det vi ser är det polisen har flaggat för, nämligen en upptrappning av det grova och hänsynslösa våldet i Malmö, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Hon konstaterar att det har varit flera gängrelaterade våldsdåd i Malmö den senaste tiden där polisen ser en koppling.

– Vi har varit i den här situationen tidigare med liknande händerlser. Det är detta polisen har varnat för, säger Katrin Sternfeldt Jammeh.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen vid Möllevångstorget

Mer i ämnet