Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Matilda Erichs Lång har sökt sommarkurser eftersom hon inte fått något sommarjobb. Foto: Lucas Sjögren

Fler studenter söker sommarkurser när feriejobben uteblir

Publicerad

Coronakrisen gör att det är svårare för studenter att få sommarjobb. Det gör att fler söker sommarkurser.
– Jag har alltid haft sommarjobb sen jag var fjorton, men i år fick jag inget, säger Matilda Erichs Lång, student på Lunds universitet.

Coronakrisen påverkar alla delarna av samhället, och så även högskolestudenter. Niloofar Hosseinpour som till hösten är färdigutbildad byggnadsingenjör vid Malmö universitet är en av de studenter som var rädd för att inte få ett sommarjobb.

– Jag vågade inte chansa så jag sökte in till ett par olika kurser. Nu fick jag till sist ett sommarjobb men jag har ändå tackat ja till en sommarkurs, bara för att vara säker, säger hon.

Svårt att komma in

Att fler söker sommarkurser gör att det blir svårare att komma in på dem. Något Matilda Erichs Lång som pluggar till lärare i Lund har märkt av.

– Jag har haft flera kompisar som har bra betyg men som inte har kommit in på kurserna för att så många har sökt dem, berättar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet