Polis och frivilliga fortsätter söka efter den kvinna som anmälts försvunnen i Tollarp i Skåne. Foto: SVT

Polis och frivilliga fortsätter söka efter kvinnan i Tollarp

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen fortsatte frivilligorganisationen Fikk sitt sökande efter den försvunna kvinnan i Tollarp. Det var tio dagar sedan hennes släktingar senast hade kontakt med henne. – Vi vet att hon lever och kommer fortsätta till vi hittar henne, säger kvinnans pappa till SVT Nyheter Skåne.

Ett 20-tal personer slöt upp för att fortsätta söka av terrängen efter spår av den försvunna kvinnan. Sandra Perdegård som bor i Tollarp drog igång sökinsatsen för fyra dagar sedan.

– Jag har en del erfarenhet av sök sedan tidigare och vill ha svar på var hon tagit vägen. Alla som varit med i sökinsatsen har varit väldigt duktiga, men vi hade hoppats på ett ännu större engagemang från byn. Vi är ändå glada för all den hjälp som vi fått, säger Sandra Perdegård.

Polisen har knackat dörr

Polisen har under helgen knackat dörr och på måndagen var de på plats med sin husbil för att få fler ledtrådar från allmänheten.

– När det sker grova brott brukar vi ställa oss på en central plats och hoppas på att folk kommer med tips till oss. Förhoppningen är att få in något som leder till att vi hittar kvinnan vid liv, säger polisen Göran Svensson.

Göran Svensson är polis i Kristianstad. På måndagen var han på plats i Tollarp för att få in tips efter att en kvinna anmälts försvunnen. Foto: Henrik Nordell

Pappan: ”Vi vet att hon lever”

Både polis och frivilligorganisationen har kontakt med kvinnans anhöriga. Flera släktingar till henne har varit med och sökt sedan hon försvann den 22 november.

– Vi har varit ute och letat henne. Vi vet att hon lever och kommer fortsätta till vi hittar henne, säger kvinnans pappa till SVT Nyheter Skåne.

Försvinnandet utreds som människorov. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Hör polisen och frivilliga berätta mer i inslaget ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet