Busskuren i Maglehem är insnöad och helt outnyttjad. Foto: Kerstin Dahlberg

Tågen mot Simrishamn inställda fram till söndag

Uppdaterad
Publicerad

Väderläget med omfattande snöfall ger fortsatta störningar i tågtrafiken i södra Skåne fram till söndag morgon.

Tågtrafiken mellan Ystad och Simrishamn är fortsatt helt inställd de kommande dagarna och väntas kunna börja köra igen först söndag morgon. Även många regionbusslinjer på Österlen är helt inställda och all busstrafik i området går med förseningar. Pågatågen på linjen mellan Höör och Ystad kommer åter att köra hela sträckan från klockan 14 på torsdagen.

Även vissa avgångar mellan Malmö C och Ystad är inställda och tågen går nu bara en gång i timmen med anledning av väderförhållandet.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

– Kör vi glesare kommer i alla fall tågen i tid och stör inte varandra, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Bussar ersätter

Fram till klockan 19 på torsdag kväll kommer bussar att ersätta tågen mellan Ystad och Simrishamn beroende på rådande väglag, enligt Trafikverket. Även mellan Malmö Hyllie och Ystad har ersättningsbussar satts in.

Det kan finnas risk för förseningar och inställda avgångar i buss- och tågtrafiken även i övriga delar av Skåne. Skånetrafiken uppmanar därför resenärer att uppmärksamma trafikförändringar med kort varsel.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Malmö, Burlöv, Eslöv, Hjärup, Lund, Stehag, Stångby, Åkarp, Örtofta, Höör, Gärsnäs

Köpingebro, Lunnarp , Oxie, Rydsgård, Svedala, Smedstorp, Skurup, Tomelilla, Ystad, Simrishamn, Teckomatorp, Billeberga, Gantofta, Ramlösa, Kävlinge, Tågarp, Vallåkra, Helsingborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

Mer i ämnet