Hylliebadet i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Badhus och museer fortsätter hålla stängt i Malmö och Lund

Uppdaterad
Publicerad

All öppen verksamhet i Malmö som riktar sig till allmänheten kommer att fortsätta hålla stängt till den 31 mars. Verksamheter som riktar sig mot barn och unga öppnar däremot, men med begränsningar.

Under torsdagens presskonferens med regeringen uppmanades kommunerna att fortsätta hålla allmänna verksamheter stängda, men att undantag nu kan göras för barn och unga födda 2005 eller senare.

För Malmö innebär det att bland annat museer, konsthall och Naturum Öresund fortsätter att hålla stängt till 31 mars. Badhus och motionscenter är likaså stängda för allmänheten, det meddelar Malmö stad i ett pressmeddelande.

Öppnar för barn

Däremot kommer idrottsanläggningarna i Malmö att öppna den 25 januari för föreningars träningsverksamhet för barn och unga, men omklädningsrummen är stängda.

– Vi vet ju alla vilken stor skillnad fritids- och idrottsaktiviteter gör i barn och ungas liv och det är därför mycket glädjande att vi åter kan börja öppna upp våra verksamheter, säger Johan Hermansson, fritidsdirektör i Malmö i pressmeddelandet.

Även fritidsgårdar öppnar igen den 1 februari, men med fortsatta anpassningar för att undvika trängsel.

Stängt tills vidare i Lund

I Lund finns inget datum för när badhus och museer öppnar igen, där är bland annat konsthallen och Högevallsbadet stängt tillsvidare.

– Men på måndag den 25:e öppnar Högevallsbadet och idrottshallar upp för föreningsverksamhet med barn och unga födda 2005 och senare, säger Annika Henning, pressansvarig för Lunds kommun till SVT Nyheter Skåne.

Även i Hässleholm öppnas möjligheten upp för barn i föreningslivet att bli aktiva igen. På kommunens hemsida står det att kommunen från och med 25 januari öppnar upp bokningen av lokaler och anläggningar, så länge verksamheten kan genomföras utan ökad risk för smittspridning.

Verksamheter som håller stängt i Malmö fram till 31 mars:

Visa
  • Alla fysiska Kul i Malmö-aktiviteter ställs in. Endast digitala aktiviteter är igång.
  • Hylliebadet, Rosengårdsbadet, Oxievångsbadet, Simhallsbadet, Torups friluftsgård och Bulltofta motionscenter är stängda för allmänheten.
  • Malmö Museer
  • Malmö Konstmuseum
  • Malmö Konsthall
  • ReTuren
  • Malmö stadsarkiv
  • Naturum Öresund
  • Arena 305

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet