Kommunen har svårt att få bukt med män som ofredar kvinnor. Foto: TT

Förvärrat problem med män som ofredar kvinnor på Kallis

Uppdaterad
Publicerad

Kallis i Helsingborg har sedan tidigare återkommande problem med män som ofredar kvinnor som nakenbadar. I sommar har det gått ännu längre, då två män i helgen tog sig in damernas omklädningsrum.

Fenomenet är inte nytt och badanläggningen har vidtagit en rad åtgärder för att få bukt med de kränkande männen, det skriver Helsingborgs dagblad.

Bland annat har anläggningen förlängt planket så långt det är möjligt, planterat vass och lagt ut stenbumlingar och satt upp skyltar, enligt Peter Wennberth som är chef för stadens idrottsanläggningar. Men problemet kvarstår fortfarande och männens uppfinningsrikedom är stor.

Relaterat: Misstänks ha ofredat flickor i badhuset

Tog sig in i omklädningsrum

Enligt Helsingborgs dagblad upptäckte en vaktmästare vid ett tillfälle hur en man använde sig av en selfiepinne för att nå över planket och filma in på damernas avdelning.

Relaterat: Efter tafs – kvinnor får egen bubbelpool

Och i helgen var det dags igen då två män simmade in på damernas för att sedan gå in i omklädningsrummet.

En kvinna berättar för HD att hon badat i många år på Kallis och att hon upplever det som en oas för många kvinnor som inte vill exponera sig på stränderna.

– Jag tyckte det var jätteotrevligt. Vi stod ju där nakna när de klev in.

Relaterat: Mer personal ska minska tafsandet på badhus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.