Jonas Rastad. Foto: Nicolai Grant/SVT

Fritzon: Fortsatt förtroende för Rastad

Uppdaterad
Publicerad

Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) säger idag till SVT att han har fortsatt förtroende för Region Skånes hårt kritiserade regiondirektör Jonas Rastad. 

Enligt regionens revisorer uppträdde regiondirektören oförskämt och direkt hotfullt under ett möte förra månaden.

Mötet med Jonas Rastad beskrev revisorerna nyligen i ett brev till regionstyrelsen där man också krävde att regionens personal ”fullt ut ska kunna samarbeta med revisionen utan att det får personliga konsekvenser”.

Oförskämd och hotfull

I april hölls ett seminarium kring revisorernas granskningar där konsulter, ett 60-tal förtroendevalda och företrädare för olika förvaltningar i Region Skåne deltog. Enligt revisionens ordförande Lars-Erik Lövdén (S) var Jonas Rastad först oförskämd mot konsulterna och senare direkt hotfull mot en medarbetare.

I fredags förra veckan landade ett skarpt formulerat brev hos regionstyrelsen som beskriver Jonas Rastads uppträdande som ”direkt oförskämt”. Patrik Jönsson (SD) var också närvarande under mötet och har krävt att Jonas Rastad avgår.

Fortsatt förtroende

Men idag säger alltså regionsstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) att han har fortsatt förtroende för den kritiserade regiondirektören.

Under morgondagen väntas Henrik Fritzon skicka ett brev till revisorerna där han ger regionstyrelsens syn på det uppmärksammade mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.