Foto: Linda Ekström /SVT

Gratis kollektivtrafik för äldre i Vellinge

Publicerad

Den 1 januari 2021 får alla som är 75 år och äldre avgiftsfri kollektivtrafik inom Vellinge kommun. Möjligheten kommer att införas under en testperiod på två år.

– Seniorkortet kommer att finnas under en testperiod på två år och är en av flera satsningar som vi gör för att uppmuntra äldre till såväl fysisk som social aktivitet, säger Thommy Gransten (M), vice ordförande i omsorgsnämnden i ett pressmeddelande.

Det kommunala pensionärsrådet i Vellinge kommun har tagit initiativet till förslaget för att pensionärer lättare ska kunna förflytta sig inom kommunen. Dessutom finns förhoppningar att satsningen ska minska trafikbelastningen.

– Det här är efterfrågat och efterlängtat bland många äldre, säger Kjell Bornhager, gruppledare för Kristdemokraterna i Vellinge.

Efter testperioden på två år ska effekterna och nyttan utvärderas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.