Leif GW Persson följer ubåtens rutt

Publicerad

Kriminologen Leif GW Persson har besökt ubåten där dansk polis misstänker att den svenska journalisten Kim Wall dödades av uppfinnaren Peter Madsen.
– Allt talar för att det är han själv som sänker ubåten. Det är inte så vanligt att göra sig av med hela brottsplatsen men han gör ett gott försök, säger GW i kvällens Veckans brott.

I kvällens avsnitt av Veckans brott undersöker Leif GW Persson Peter Madsens ubåt. Han åker även båt, samma sträcka som ubåten innan den sjönk. Rättsmedicinska tekniker har undersökt ubåten, som de tror är platsen där svenska Kim Wall mördades.

– Rimligtvis har det skett i salongen och kroppen har tagits ut ur ubåten från en lucka på däck, säger Leif GW Persson.

Rättsteknikernas undersökningar har kommit fram till att ubåten har sänkts avsiktligt. GW Persson delar uppfattningen och tror att syftet var att röja undan bevis.

”Hade väl hoppats att ubåten aldrig skulle dyka upp”

– Styckar man en kropp på en ubåt märks det. Saltvatten är förödande för sådana här bevis men de danska teknikerna säger ju att de hittat teknisk bevisning ombord på ubåten som styrker vad man anfört; att Kim Wall blev styckad ombord.

– Han hade väl hoppats att ubåten aldrig skulle dyka upp men nu gör den ju det.

Även delar av Kim Walls kropp har hittats i havet. Någon har försökt sänka dem med hjälp av olika järnrör.

– Dessa är av samma typ av rör som Peter Madsen har på sin verkstad för sin raketverksamhet, säger Leif GW Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Kim Wall

Mer i ämnet