Häktningsförhandlingen hölls vid lunchtid i Lunds tingsrätt under söndagen. Foto: Ninni Mikael/SVT

15-åringen häktas efter knivdåd på skola i Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige pojke, som begärts häktad misstänkt för mordförsök på en anställd på Källebergsskolan i Eslöv, häktades på söndagen. Häktningsförhandlingen hölls vid lunchtid i Lunds tingsrätt.

Pojken, som är elev på Källebergsskolan i Eslöv, häktades på söndagen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök då han i torsdags morse ska ha knivhuggit en manlig anställd på skolan. Mannen skadades allvarligt men hans tillstånd beskrevs på fredagen som stabilt.

Åklagare yrkade på restriktioner

Kammaråklagare Pernilla Nilsson yrkade på att 15-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Hon yrkade även på restriktioner för den misstänkte då hon anser att det finns risk för att han undanröjer bevis och begår nya brott. Tingsrätten beslutade att restriktionerna kommer gälla.

Skolattacken i Eslöv

Erkänner grov misshandel

15-åringens advokat Leif Persson uppgav i rätten att pojken erkänner grov misshandel och att gärningen ägt rum under psykos. Pojken förnekar mordförsök. Försvaret hävdar även att pojken är tidigare ostraffad och menar att det inte finns någon risk för att han ska begå fler brott.

SVT Nyheter Skåne har sökt åklagaren och advokaten.

Senast den 3 september klockan 12 ska åtal väckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolattacken i Eslöv

Mer i ämnet