Carl-Johan Sonesson (M) och Patrik Jönsson (SD) gillar att tala till församlingen. Foto: Julia ÅbergVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här är politikerna som snackar mest

Uppdaterad
Publicerad
Det är delad förstaplats mellan moderaten Carl Johan Sonesson och sverigedemokraten Patrik Jönsson som flitigast talare i regionfullmäktige. Åtminstone är det de som äntrar talarstolen flest gånger.

Det visar Sydnytts sammanställning av loggen från fullmäktigemötet den 8–9 december.

Från varje möte i regionfullmäktige sparas en sammanställning över vilka som haft ordet eller begärt replik i samband med de olika ärenden som debatterats bland politikerna.

Näst mest på mötet pratade folkpartisten Gilbert Tribo, och efter honom är det vänsterpartisten Sara Svensson som varit flitigast. 

Ser man i stället till partierna så får däremot Sverigedemokraterna se sig slagna av Moderaterna. Moderaterna har 75 framträdanden i talarstolen, medan motsvarande siffra för Sverigedemokraterna är 70.

Men det ska också sägas att det bara är 69 politiker som valt att säga något på fullmäktigemötet. I fullmäktige sitter 149 ledamöter, så den absoluta majoriteten har faktiskt inte sagt någonting alls. 

Däremot representerades alla partier av någon i talarstolen på mötet 8–9 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Budgeten i Region Skåne

Mer i ämnet