Foto: SVT

SD nöjda över utgången

Uppdaterad
Publicerad
Trots att de rödgröna kuppade sig till en seger i budgetomröstningen genom att rösta på SD:s alternativ som motförslag till regionstyrelsens förslag är man inom partiet nöjda över hur det föll ut.

– Jag ser det här som en seger, säger Patrik Jönsson (SD), gruppledare.

SD höll inne med vilket av alliansens och de rögrönas förslag man tänkte rösta för, eller om man skulle lägga ner sina röster, i budgetomröstningen hela vägen fram till det var dags för votering.

– Vi hade tänkt berätta det på morgonen, säger Patrik Jönsson.

Men partiet valde att inte delge regionfullmäktige hur man skulle rösta eftersom man enligt Patrik Jönsson fått indikationer på att de rödgröna skulle kuppa sig fram till en budgetseger, vilket de också gjorde.

Patrik Jönsson är glad att utgången blev som den blev, han ser det som en framtida dörröppnare som kan bryta övriga partiers beröringsskräck med SD.

– De har brutit mot praxis. Det här öppnar upp för framtiden att man gör såhär i en så tung region som Skånes. Jag lämnade Kristianstad i kväll med gott mod, säger han.

Han tycker dock inte om sättet på vilket de rödgröna kuppade sig till segern.

– Jag ogillar det. Jag hade hellre sett att man hade kunnat prata med varandra som vuxet folk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Budgeten i Region Skåne

Mer i ämnet