Hives vill behålla ”the Hives”

Uppdaterad
Publicerad

Kronofogden beslagtog varumärket The Hives i januari i år, men nu vill bandet ha tillbaka namnet. Tingsrätten ogillade bandets överklagan, och nu hoppas de på framgång i Hovrätten istället.

I januari i år var the Hives skyldiga Cardigansbolagen nästan 6,7 miljoner kronor. Det efter att bandet förlorade tvisten mot Cardigans i Lunds Tingsrätt. Kronofogden i Göteborg beslutade då att utmäta varumärket the Hives som preliminärt värderades till 50 000 kronor.

Namnet är registrerat i Spanien hos OHIM, Office for Harmonization in the Internal Market, och registrerades 2005.

Tambourinemålen

– Bandet spelade och turnerade under namnet the Hives innan varumärket registrerades. Så namnet är både inarbetat och har ett registrerat ägarskap, säger advokat Gösta Bergman till SVT Sydnytt.

Enligt honom så överläts varumärket i höstas till ett annat bolag och kan därmed inte utmätas av kronofogden. Bandet vill nu att utmätningen ska upphävas.

The Hives överklagan till tingsrätten avslogs i slutet av juni, men nu är det ärendet överklagat till hovrätten.

Vad händer om ni förlorar? Äger Cardigans the Hives då?

– Jag har inte satt mig in i det än. Vår hållning är att bandet äger varumärket, säger Gösta Bergman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tambourinemålen

Mer i ämnet