IK Panterns sportchef Joakim Tillgren. Ett utbrott av covid-19 har stoppat all verksamhet i ishallen i Kirseberg i tio dagar. Foto: Björn Lindgren/TT

Hockeyklubben Pantern stoppar allt spel i tio dagar

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal spelare och tränare i ishockeyklubben IK Pantern i Malmö har insjuknat i covid-19. På grund av coronasmittan har all träning, alla matcher och all annan aktivitet i Kirsebergs ishall ställts in fram till torsdag nästa vecka.

– Vi fick ett konstaterat covidfall i onsdags kväll och då bestämde vi på torsdagen att samtliga spelare och tränare skulle testa sig och att vi skulle sätta oss i karantän i tio dagar, säger IK Panterns sportchef Joakim Tillgren till SVT Nyheter Skåne på söndagen.

Sportchefen vet i dagsläget inte hur många spelare och ledare som har smittats av coronaviruset i A-laget.

Coronavirus i Skåne

– Vi har ett gäng som är sjuka men jag vet inte exakt hur många det rör sig om. Vi väntar fortfarande på besked. Ingen är dock allvarligt sjuk, säger Joakim Tillgren, som själv testat negativt för covid-19 och inte är smittad.

Klubben för även samtal med Malmö Fritid om en eventuell sanering av hallen.

– Vi räknar med att vara tillbaka i träning om tio dagar. Vi får bara låta det här ebba ut. Vi har en duktig läkare och bra koll på situationen. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Joakim Tillgren, sportchef för IK Pantern. 

Kirsebergs ishall under söndagen. Foto: Hans Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet