Visa alla (4)

I dag begravs Karolin Hakim

Publicerad

I dag begravdes Karolin Hakim, som sköts ihjäl på Ribersborg i Malmö den 26 augusti. Ceremonin var öppen för alla som ville hylla henne och över 150 personer kom för att lägga blommor vid hennes kista.

Den öppna ceremonin hölls på Luftkastellet i Malmö.

Den vita kistan var smyckad med mycket blommor och tända ljus runt omkring.

Ett stort mediauppbåd och SVT Nyheter fanns på plats och rapporterade från ceremonin, och har varit i  kontakt med familjen som har gett sitt samtycke till publicering.

– Det är mycket folk, sittplatserna räcker inte till. Karolin Hakims familj är här men även vanliga malmöbor som är berörda av mordet. Det är väldigt stämningsfullt och många gråter, säger Nellie Erberth, SVTs reporter på plats.

Tyst minut

Cermonin innehöll mycket musik och begravningsentrepenören Jimmy Serier berättade om Karolin Hakim och att hon alltid ställt upp för alla och sina syskon. En tyst minut för att hedra henne och alla i lokalen reste sig upp.

Karolin Hakims kista bars slutligen ut till tonerna av Ted Gärdestads ”För kärlekens skull” för att jordsättas på  ST Pauli norra kyrkogård.

Utanför Luftkastellet fanns gott om poliser som kommer att bevaka ceremonin med anledning av att det väntades mycket folk.

– Vi kommer att vara på plats precis som vanligt när det är en händelse som kan komma att dra mycket folk. Det finns inga andra indikationer till varför vi är där. Vi vill att det ska gå lugnt och ordningsamt till, en vacker ceremoni helt enkelt, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

”Du finns för alltid i våra hjärtan”

Det var strax innan klockan tio, på morgonen den 26 augusti, blev Karolin Hakim ihjälskjuten på Ribersborg. Hon hade sin fyra månader gamla bebis i famnen vid händelsen.

Veckan efter berättade Karolins familj att de ville ha med hennes namn och hennes bild i media, för att förhindra att hon blir ett anonymt offer.

Efter den öppna ceremonin kommer det att hållas en bjudning för de närstående. ”Karolin har hastigt ryckts ifrån oss och lämnat oss alla i en oerhörd saknad. Du finns för alltid i våra hjärtan”, skriver familjen i dödsannonsen.

Måltavlan: Pojkvännen

En 23-årig man sitter häktad, misstänkt för medhjälp till försök till mord, medhjälp till mord och medhjälp till grovt vapenbrott. Åklagaren Pär Anderssons teori är att måltavlan för dådet på Sergels väg var Karolin Hakims pojkvän.

Mannen har förnekat brotten och motsatte sig att bli häktad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet