18-åringen står åtalad för att ha mördat två lärare på Malmö Latinskola. Foto: Johan Nilsson/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Lärarmord i Malmö: Misstänkt 18-åring led inte av allvarlig psykisk sjukdom

Uppdaterad
Publicerad

Artonåringen som åtalats för att ha mördat två lärare på Latinskolan i Malmö var inte påverkad av en allvarlig psykisk störning, visar den rättspsykiatriska undersökningen.

Rättsmedicinalverkets besked till Malmö tingsrätt är att han inte heller bedömdes lida av en allvarlig psykisk störning då han undersöktes. Därmed saknas förutsättningar för att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård, enligt Rättsmedicinalverket.

Attackerade slumpvis

Det var den 21 mars som 18-åringen maskerade sig och attackerade två slumpvist utvalda lärare med yxa och kniv. Han tillfogade de båda så svåra skador att de avled. Därefter larmade han själv polisen.

Han har erkänt alla gärningar och förklarar sitt agerande med att han ville utföra ett dåd som var så hemskt att alla efteråt skulle ta avstånd från honom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Få en sammanfattning vad som skedde under dådet på gymnasieskolan Malmö Latinskola under måndagen. Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Malmö

Mer i ämnet