Mannen som har gripits i Göteborgstrakten har varit internationellt efterlyst av Malmöpolisen i två år. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT, Fredrik Sandberg/TT

Internationell bedragare gripen i Göteborgstrakten

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt bedragare, som har varit internationellt efterlyst av Malmöpolisen i två år, har gripits i Göteborgstrakten. Den 52-årige norrmannen har bytt namn fem gånger, och har varit häktad i sin frånvaro misstänkt för en rad bedrägeriet, stölder och rån i Malmö, skriver Sydsvenskan.

Mannen har erkänt att han livnär sig på att blåsa människor. Bland annat har han lurat en båtägare som lagt ut sin båt på Blocket för 650 000 kronor. Norrmannen lovade plussa på summan med 300 000 om det gjordes några ändringar på båten, något som säljaren godtog.

Pengarna skulle överlämnas i en väska på ett kafé i Malmö, men eftersom båten skulle levereras senare ville norrmannen ha en pant på 150 000. En pengaväska överlämnades till säljaren, och norrmannen tog panten. Men när säljaren på uppmaning skulle räkna pengarna på toaletten, försvann 52-åringen med panten.

Enligt flera anmälningar har mannen, som är tidigare dömd för liknande brott, varit hotfull. Han nekar själv till detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.