Blommor ligger utlagda på platsen i Malmö där Karolin Hakim sköts till döds. Foto: TT/Johan Nilsson

Ceremoni för Karolin Hakim hålls på Luftkastellet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagen den 18 september kommer en öppen ceremoni att hållas i Malmö för mördade Karolin Hakim, uppger familjen för SVT.

”Du finns för alltid i våra hjärtan”, skriver de.

Den 26 augusti sköts Karolin Hakim till döds vid Sergels väg i Malmö när hon höll sitt barn i famnen. Ett mord som har berört många.

Nu går familjen ut och berättar att begravningen kommer vara en öppen ceremoni som äger rum på Luftkastellet vid Öresundsbron. Gravsättningen kommer vara på S:t Pauli Norra Kyrkogård i Malmö.

Mordet på Karolin Hakim

– Det viktigaste för oss är att Karolin får den hyllning som hon förtjänar, har hennes bror tidigare sagt till SVT Nyheter Skåne.

Efter den öppna ceremonin kommer det hållas en bjudning för de närstående. ”Karolin har hastigt ryckt ifrån oss och lämnat oss alla i en oerhörd saknad. Du finns för alltid i våra hjärtan”, skriver familjen i dödsannonsen.

Ett stort stöd har visats från människor efter mordet.  En minnesplats med blommor och ljus har skapats på platsen i Malmö där hon mördades.

SVT har varit i kontakt med familjen som har gett sitt samtycke till publicering om informationen kring begravningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet