Karolin Hakim blev mördad på Sergels väg i måndags. Foto: Privat/TT/Johan Nilsson

Mördade kvinnans familj: Vill inte att Karolin blir ett anonymt offer

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan sköts en 31-årig kvinna ihjäl i centrala Malmö. Hon hette Karolin Hakim. För att hon inte ska bli ett anonymt offer vill hennes familj att hennes namn och bild publiceras.
– Det viktigaste för oss är att Karolin får den hyllning som hon förtjänar, säger hennes bror.

Det har gått en vecka sedan mordet på Sergels väg på Ribersborg i Malmö. Karolin Hakim, 31 år, sköts ihjäl medan hon bar sitt spädbarn i famnen.

Karolin Hakim utbildade sig till läkare utomlands och arbetade sedan i Sverige. Så sent som i somras födde hon sitt barn.

Kopplingar till kriminellt nätverk

Barnets pappa, en man i 35-årsåldern, dömdes år 2010 för Bröndbyrånet i Danmark och kom ut från fängelset i mars 2015. Sedan dess har han dömts för ett ringa narkotikabrott och en olovlig körning.

Karolin Hakim mördades på öppen gata i slutet av augusti. Foto: Privat

Under veckan har minnesplatsen på Sergels väg växt sig större. På platsen ligger flera blommor, ljus och bilder på Karolin Hakim. Hennes familj uppger för SVT att de inte vill att deras dotter och syster ska bli ett anonymt offer.

SVT Nyheter Skåne har varit i kontakt med familjen, som inte känner sig redo att uttala sig än.

– Det viktigaste för oss är att Karolin får den hyllning som hon förtjänar, säger hennes bror.

Förhör vittnen

Polisens utredning fortsätter genom förhör.

– Det är en stor utredning, vi har under de senaste dagarna samlat information. Det handlar om att förhöra vittnen och sålla bland informationen vi fått in, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Än så länge är ingen gripen för mordet, men en 19-årig man sitter häktad skäligen misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Därför publicerar SVT namn och bild på Karolin Hakim

Visa

Mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö förra måndagen har berört många, för att inte säga alla. Det finns onekligen ett stort allmänintresse kring denna nyhet. Varje publiceringsbeslut är unikt och kräver att jag som utgivare väger in flera aspekter. En av de viktiga aspekterna här, kanske den viktigaste, är de anhörigas synpunkter. Familjen vill inte att Karolin Hakim blir ett anonymt offer. Mot bakgrund av detta och det allmänintresse som finns har jag beslutat att vi ska publicera namn och bild på Karolin Hakim.

Göran Eklund, ansvarig utgivare för SVT Nyheter Skåne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet