Kinderäggen i 22-åringens bil gjorde att poliserna misstänkte narkotikabrott. Foto: Polisens förundersökning

Kinderägg i bil ledde polisen på spåret till kontantgömma

Publicerad

En 22-årig man stoppades av polisen – och i bilen hade han flera tomma kinderägg. Detta gjorde att polisen fattade misstankar om narkotikabrott. I hans lägenhet hittades också över 440 000 kronor i kontanter och en dyr klocka.

Det var för ungefär en månad sedan som en polispatrull skulle kontrollera den 22-årige mannen i hans bil i Malmö. De tyckte att han uppträdde märkligt. I bilen hade han dessutom tre tomma kinderägg, vilket gjorde att polisen började misstänka att mannen var inblandad i knarkaffärer.

Kinderägg används nämligen ofta för att förvara och transportera narkotika i, enligt polisen.

En polis skriver i ett PM: ”Det är allmänt känt att den typen av ägg används för att förvara kokain i och jag har vid flera tillfällen anträffat kokain i den typen av ägg.”

Förvarade 440 000 kronor i kontanter

Polisen genomförde därför en husrannsakan i mannens lägenhet, och där gjorde de flera fynd: över 440 000 kronor i kontanter och en Rolexklocka till ett värde av 300 000 kronor.

Han hade också flera dyra märkeskläder, en skyddsväst och smycken.

Polisen gjorde en husrannsakan i mannens lägenhet och hittade, förutom över 440 000 kronor i kontanter, även dyra märkeskläder, klockor och en skyddsväst. Foto: Polisens förundersökning

Enligt misstankarna kommer pengarna från brottslig verksamhet.

Åklagaren menar att mannens inkomster inte gör det möjligt för honom att tjänat ihop den mängden kontanter, och åtalar honom för grovt penningtvättbrott. I lägenheten hittade polisen också plasthandskar, en våg och en låda. Allt med spår av kokain.

I en låda i lägenheten fanns även 35 tabletter Tramadol, vilket han också åtalas för.

I förhör har 22-åringen förnekat brott och sagt att han förvarat pengarna åt en vän. Även klockan ska enligt mannen tillhöra en vän.

Tidigare dömd för narkotikabrott

22-åringen har tidigare dömts för att ha försökt gömma tre bollar med kokain i munnen. För det dömdes han nyligen till två månaders fängelse för narkotikabrott och för innehav av 1300 skarpa kulpatroner.

De tidigare domarna kommer åklagaren använda som bevis för att 22-åringen säljer narkotika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.