Klartecken för Wilanders gräsplan i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Svaneholms slott kommer att anlägga en tennisbana utanför slottet – temporärt. Länsstyrelsen har nu gett godkänt till tennisbanan i tre år. Platsen är tänkt att vara värd för en legendartävling.

Länsstyrelsen i Skåne ger tillstånd för att anlägga en tillfällig grästennisbana vid Svaneholms slott utanför Skurup. Platsen är tänkt att vara värd för en legendartävling med bland andra Mats Wilander och John McEnroe redan efter midsommar.

”Våra beslut gäller en tillfällig tennisplan. Vi känner till att det finns planer på en större turnering, men någon ansökan om detta har inte kommit in till oss”, säger Josefine Andersson, naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Svaneholms slott ville från början anlägga en permanent tennisbana framför slottet. Men Länsstyrelsen menade att det skulle påverka kulturvärdena i allt för hög grad. Samtidigt hade de förståelse för att slottet behövde hitta sätt att finansiera driften och underhållet, och godkände en reviderad ansökan, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Mats Wilander är en stor investerare i projektet Svaneholm Open där det långsiktiga målet är en grästurnering på herrarnas ATP-tour 2020.

Enligt det nyligen fattade beslutet måste tennisbanan tas bort om tre år och då ska marken återställas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.