• Viktigt meddelande:

    Ett misstänkt farligt föremål har hittats i Upplands-Bro nordväst om Stockholm. Boende i närheten av kommunhuset i Kungsängen ombeds stanna inomhus tills vidare. Läs mer

Genrebild. Frågan avgörs slutgiltigt i kommunfullmäktige den 6 mars. Foto: Lars Pehrson/TT

Klubbat i kommunstyrelsen: Staffanstorp förbjuder tiggeri

Uppdaterad
Publicerad
På onsdagskvällen klubbade kommunstyrelsen i skånska Staffanstorp igenom ett förslag om lokalt tiggeriförbud, skriver Sydsvenskan.

Vellinge kommun fick i slutet av förra året rätt av Högsta förvaltningsdomstolen att införa förbud mot att tigga på vissa platser i kommunen. Moderaterna och Sverigedemokraterna, som har politisk majoritet i Staffanstorp, vill nu ha liknande regler som i Vellinge.

”Upplever inte tiggeri som ett problem”

Förslaget om tiggeriförbud fick åtta ja-röster (M, SD och C) mot tre nej-röster (S).

– Vi upplever faktiskt inte tiggeri som ett problem i kommunen. Vi ska inte göra ett problem av något som inte är det, säger Pierre Sjöström (S) som är andre vice ordförande i kommunstyrelsen, till Sydsvenskan.

Frågan avgörs i mars

Moderaten Eric Tabich, som är förste vice ordförande i kommunstyrelsen, säger att det finns ett ”ordningsproblem” kopplat till tiggeriet – nämligen att vissa personer är flitiga besökare på varuhustoaletter.

Frågan avgörs slutgiltigt i kommunfullmäktige den 6 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer