Emporia har satt ett maxantal på besökare. Foto: Johan Nilsson/TT

Köpcentrum i Malmö rustar för nya restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Redan tidigare har såväl Emporia som Triangelns köpcentrum i Malmö vidtagit åtgärder för att minska smittspridningen i lokalerna. Men efter fredagens utökade restriktioner kommer mer att behövas.

Emporia har satt ett maxantal på besökare samt instruerat ordningsvakter att skingra trängsel och klungor av besökare. Butiker har sitt egna tillåtna maxantal besökare, beroende på hur stor lokalen är.

– Våra regler är att det får max vara tio i butiken. Vi vill skapa trygghet för kunderna, sprit på händerna och när någon går ut får en annan gå in, säger Annika Wallenborg, butiksanställd på Ilums Bolighus.

Coronavirus i Skåne

Gemensamt för många butiker är att kunderna står utanför och väntar i tur på att få komma in.

– Jag tycker att det är bra för att minska smittspridningen. Jag tycker ändå om att ta det lugnt när jag är och shoppar, säger Senida Mustafic.

Det kanske inte heller blir en mellandagsrea i år.

– Jag bryr mig mer om världen och samhället än rea om jag ska vara ärlig, säger Johanna Wallin.

Triangeln: ”Inga events”

Öresund Vasakronan äger fastigheten till köpcentret Triangeln och även där har man vidtagit åtgärder.

– Vi har tagit bort sittplatser, lagt ut på hemsidan när det är minst folk. Vi har också jobbat aktivt tillsammans med butikerna för att minimera köbildningar och begränsat antalet möjliga besökare, säger Eric Sjöstedt, affärsområdeschef.

Hur blir det med mellandagsrean?

– Vi håller på och diskuterar det. Det är ju butikerna som håller i det, men det är ju inga events såklart. Exakt vad som sker kan jag inte svara på nu. Med beskedet om ytterligare skärpta restriktioner får vi lägga ännu större vikt på den, säger Eric Sjöstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet