Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Pidiakis, berättar att en del krögare blev besvikna när det förväntade flödet av turister uteblev. Foto: SVT

Krögare i Malmö besvikna – få besökare under Eurovision

Uppdaterad
Publicerad

Förväntningarna på turismen under Eurovision i Malmö var höga, men en del krögare i Malmö blev besvikna.

– Jag har snackat med andra krogar som haft sin sämsta vecka sedan pandemin, säger Alexander Pidiakis, krögare på Drottningtorget.

Många Eurovisionfans kom till Malmö under förra veckan. Samtidigt var antalet besökare på en del restauranger så få att krogarna valde att stänga, berättar Alexander Pidiakis.

– Det har kostat för mycket att hålla igång restauranger. Det var ganska folktomt, man saknade turisterna och det livliga. Det blev inte som förväntat, säger Alexander Pidiakis.

Eurovision song contest 2024

Att flödet av turister uteblev på en del platser beror på säkerhetsläget och negativ publicitet kring Malmö, tror Alexander.

– Man sjasade upp ett osäkert läge i Malmö istället för att sprida glädje, säger han.

Utländska delegationer blev räddningen

Gruppbokningar från bland annat utländska delegationer blev räddningen för restaurangen som Alexander Pidiakis jobbar på. Han förväntade sig att omsättningen skulle fördubblas – så blev det inte, men han är ändå nöjd med resultatet.

– Vi nådde en omsättning som under en vanlig vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet