Polisen åkte ut med sökhund till den plats där våldtäkten skulle ha ägt rum. Men det visade sig snart att den inte inträffat. Foto: Anders Magnusson

Anmälan om grov våldtäkt i Arlöv var falsk

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan den 14 och 15 juni fick polisen in en anmälan om att en kvinna blivit våldtagen i Arlöv. Men händelsen var en lögn och kvinnan har tagit tillbaka sin anmälan.

Klockan 01.44 natten mellan den 14 och 15 juni larmades polis om en misstänkt våldtäkt utomhus i utkanten av Arlöv. Redan när polisen anlände till platsen förstod de att något inte stämde.

– Vi hörde flera personer i närheten av den utpekade brottsplatsen, bland annat en person som befunnit sig där hela kvällen. Personen sa att det inte kan stämma att en våldtäkt skett där, säger Thomas Lundqvist vid polisen i Lund.

Burlöv

Tar tillbaka anmälan

Bara några få dagar efter den påstådda våldtäkten tog hon tillbaka sin anmälan och berättade att den var falsk. Kvinnan säger till polis att hon ljög på grund av sitt psykiska tillstånd.

– Det kan ses som ett rop på hjälp, kanske hon till och med trodde att det var sant, säger Thomas Lundqvist.

Kvinnan är inte misstänkt för något brott. Anledningen är att det inte var hon själv som från början ringde polisen och larmade om våldtäkten, utan hennes vän.

– Kvinnan ska ha ringt och berättat om händelsen för en vän som sen larmade polisen, säger Thomas Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Burlöv

Mer i ämnet