Liberal i Hässleholm hoppar av politiken efter SD-turbulens

Uppdaterad
Publicerad

Politikern Mikael Koenen (L) hoppar av alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Orsaken är Sverigedemokraternas intåg i maktens korridorer i Hässleholm.

– Jag har mått väldigt dåligt sista tiden. Det handlar om att kunna leva med mig själv och känna att jag är den människa jag vill vara. När jag nästan inte klarar att se mig själv i spegeln kände jag att jag måste göra något, säger han till Kristianstadsbladet.

Han avsäger sig alla politiska uppdrag i kommunen, meddelar han i ett brev.

Hässleholmspolitiken

– Det var med en stor klump i magen jag gick hem efter senaste kommunfullmäktigemötet där jag mot min innersta vilja röstade för att Sverigedemokraterna skulle få posterna som förste vice ordförande i alla kommunens nämnder och styrelser, säger han till Norra Skåne.

Vill se barnen i ögonen

Droppen som fick bägaren att rinna över för Mikael Koenen var när det avslöjades att det nya kommunalrådet Ulf Erlandsson (SD) delat rasistiska inlägg från nättidningen Fria Tider.

– Jag har svårt att se mig själv i spegeln och se mina barn i ögonen och främst är jag otroligt besviken på mig själv för att jag röstade på SD i kommunfullmäktige, säger Mikael Koenen (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hässleholmspolitiken

Mer i ämnet