Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läraren Hanna Wallinder på Nydalaskolan i Malmö använder Lilla Aktuellt i sin undervisning. Aisha Farah Hussein och Ammar Haithem Awhi, elever i klass 5C, berättar i klippet om varför de gillar Lilla Aktuellt. Foto: Lilian Muhsin/SVT

Lilla Aktuellt fyller 30 år – elever på Nydalaskolan i Malmö är med i jubileumsprogram

Uppdaterad
Publicerad

Femteklassarna på Nydalaskolan ska diskutera aktuella nyheter och berätta varför nyheter för barn är viktigt. Det gör de tillsammans med andra klasser i Sverige i ett jubileumsprogram för Lilla Aktuellt.

I en värld där tekniken lett till att barn får mer intryck än någonsin är det viktigt med informationskällor som går att lita på. SVT:s Lilla Aktuellt har därför blivit ett verktyg för lärare för att ge barnen färdigheter i källkritik samtidigt som det uppmuntrar till diskussioner i klassrummet.

– Det är ett tryggt sätt att följa upp ämnen som jag vet eleverna pratar om själva och göra det på ett strukturerat och samlat sätt i klassrummet, säger Hanna Wallinder som är lärare på Nydalaskolan i Malmö.

– För många av barnen är Lilla Aktuellt den enda källan av nyheter som de har. 

Se klippet för att höra vad eleverna på Nydalaskolan i Malmö tycker om nyheter för barn och vad Lilla Aktuellt betyder för dem.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.