Utbrända bilar vid Rosengårdsskolan på Von Rosens väg i Malmö efter oroligheterna natten till måndagen. De flesta bilarna har under tisdagen forslats bort. Foto: Johan Nilsson/TT

Försökte köra på poliser med bil – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern ska ha försökt köra på en polis i hög hastighet i samband med en fordonskontroll natten till tisdag. Bortsett från det var det en förhållandevis lugn natt på Rosengård och i resten av Malmö.                                                                        

Under natten till tisdag fick polisen in larm om två bilbränder på Hårds väg. I anslutning till det observerade en patrull en bil som kom körande i hög hastighet. Polismannen, som var klädd i reflex och uniform, gick ut på vägbanan för att stoppa bilen.

– Men bilen sänkte inte hastigheten utan körde i hög fart mot polisen som fick hoppa åt sidan för att inte bli påkörd, säger Patric Fors på polisens ledningscentral.

Våldsamma upplopp i Sverige

Några minuter senare kunde polisen gripa två personer i 20-årsåldern som stämde in på signalementet. De är nu anhållna misstänkta för försök till dråp.

Ingen av poliserna ska ha skadats.

Området övervakas med drönare

Polisen kör sedan söndagskvällen med kameraförsedda drönare över Rosengård. Det kommer man att fortsätta med fram till i alla fall onsdag morgon. Medan drönarna filmar sitter polismän och kollar i realtid om något händer.

– Det går att filma även nattetid, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

– På det här sättet ser vi i god tid om det samlas stora folkmassor eller om man börjar till exempel bryta upp gatsten.

I övriga delar av Skåne har det inte kommit in några rapporter om oroligheter likt de under påskhelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma upplopp i Sverige

Mer i ämnet