Åsa Ekblad (M) vill att kommunstyrelsen anmäler Magnus Alm (S) för folkbokföringsbrott. Foto: Socialdemokraterna i Skurup/SVT

Moderaterna i Skurup vill anmäla S-topp för folkbokföringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Skurupsmoderaternas ordförande Åsa Ekblad vill att kommunstyrelsen anmäler socialdemokraternas toppnamn Magnus Alm för folkbokföringsbrott.

”Frågan behöver redas ut för att få ett slut på spekulationerna som skadar förtroendet för oss alla som är demokratiskt valda”, skriver Åsa Ekblad (M) i förslaget till kommunstyrelsen.

Tonläget mellan politikerna i Skurup har höjts avsevärt de senaste dagarna. En grupp inom Sverigedemokraterna ska lämna partiet och skyller den lokala ledningen för diktatorisk styrning.

Samtidigt planerar en rad partier med socialdemokraterna i spetsen att ta över makten i Skurup från moderaterna med hjälp av de avhoppade sverigedemokraterna.

Nu visar det sig att Moderaternas ordförande i Skurup, Åsa Ekblad, vill att kommunstyrelsen anmäler Socialdemokraternas toppnamn Magnus Alm för folkbokföringsbrott.

Anklagas för att bo i Ystad

”I somras sålde Magnus Alm sin bostad och sedan dess har han varit folkbokförd på sina fd svärföräldrars adress i Skurup trots att många påstår att han har sin dagliga dygnsvila i annan kommun”, skriver Åsa Ekblad i ett så kallat initiativärende till kommunstyrelsen.

– Jag anser att det är viktig fråga demokratisk fråga som bör utredas, säger Åsa Ekblad till SVT Nyheter Skåne.

En förtroendevald kommunpolitiker måste vara bosatt i kommunen. Åsa Ekblad uppger för SVT att Magnus Alm påstås bo i Ystad.

Åsa Ekblad uppger att hon har förankrat förslaget om att anmäla Alm för folkbokföringsbrott hos kommunalrådet Johan Bolinder (M) och övriga moderater i kommunstyrelsen.

”Går för långt”

Magnus Alm (S) känner till förslaget om brottsanmälan från moderaterna.

– Jag tycker att politiken har gått alldeles för långt. Man ska fokusera på det politiska innehållet och ta den politiska debatten, säger Magnus Alm.

Alm säger att hans privatliv är hans ensak, men svarar ändå på frågan om anklagelsen om folkbokföringsbrott.

– Jag är bosatt i Skurups kommun och folkbokförd där. Jag är i ett mellanboende efter att jag sålt mitt hus och letar nytt hus.

På tisdagen hade politiker från oppositionen en presskonferens tillsammans med en avhoppad sverigedemokrat där de berättade om planerna på ett maktskifte i Skurup:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den politiska oppositionen i Skurup vid tisdagens pressmöte i kommunhuset. Från vänster i bild: Göran Pettersson (Mp), Sven-Åke Strandberg (KV), Babak Rahimi (V), Lena Axelsson (S), Magnus Alm (S) samt Jörgen Lidfeldt (politisk vilde fd SD). Även Kerstin Petersson-Brodda (L) står bakom Skurups nya politiska plan. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Politiken i Skurup

Mer i ämnet