Malmöfestivalen 2021 ställs in på grund av det allvarliga läget med smittspridningen och covid-19. Arkivbild från Malmöfestivalen 2019. Foto: Highshot

Malmöfestivalen ställs in – WorldPride coronasäkrar

Uppdaterad
Publicerad

Malmö stad ställer in Malmöfestivalen även i år. Orsaken är den höga smittspridningen och belastningen på sjukvården. När det gäller Malmöevenemangen WorldPride och EuroGames blir de av men under anpassade former.

Under våren har Malmöfestivalen arbetat med att coronaanpassa en eventuellt kommande festival.Evenemangsområdet skulle ha flyttats till Slottsparken, Kungsparken och Mölleplatsen i Malmö. Men nu har arrangören bestämt att avlysa festligheterna.

”Tiden för att planera har nu blivit så knapp att det inte längre är möjligt att genomföra en festival”, skriver Malmöfestivalen i ett pressmeddelande på måndagen.

Siktar framåt istället

”Vi ser fram emot sommaren 2022 och hoppas att världen då har hunnit andas ut och samla sig. Då kommer Malmöfestivalen att bli den fantastiska mötesplats som vi är vana vid att den är”, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande, i pressmeddelandet.

”Det är så klart tungt att behöva ställa in i år igen men vi måste ha respekt för det rådande läget”, säger David Östberg, en av tre projektledare för Malmöfestivalen, och fortsätter: ”Det finns en stark drivkraft att få ta igen allt som vi har saknat tillsammans med Malmöborna.”

WorldPride coronaanpassar

Vad det gäller WorldPride och EuroGames i Malmö fortsätter de att laga efter läge. Det betyder bland annat att det inte blir några scenakter samt att programmen kommer bli både digitala och fysiska då det är möjligt.

Även paraden kommer att arbetas om och manifesteras på annat sätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet