• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Simon Chrisander (L), miljökommunalråd i Malmö. Foto: Liberalerna Malmö

Malmös miljökommunalråd: ”Öresund är ingen offentlig toalett”

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en skånsk politiker höjer rösten och vädjar danska politiker att de ska stoppa utsläppen av orenat avloppsvatten i Öresund.

– Jag vädjar till dem att de ska tänka efter och göra en miljökonsekvensbeskrivning, säger Simon Chrisander (L), miljökommunalråd i Malmö.

Det har inte varit någon dialog mellan svenska och danska myndigheter, varken Naturvårdsverket eller länsstyrelsen i Skåne har fått information om de planerade utsläppen. Det tycker Simon Chrisander är märkligt. Han reagerar även över att frågan har hanterats lokalt och inte på nationell nivå i Danmark.

– Det är glädjande att de verkar tänka om och att både den svenska och danska miljöministern har engagerat sig. Ett byggprojket ursäktar inte att man använder Öresund som offentlig toalett, säger Simon Chrisander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.