Foto: Johan Nilsson / TT

Malmös universitetsstudenter får fortsätta digitalt

Uppdaterad
Publicerad

Malmö universitet fortsätter sin undervisning och examination på distans under första delen av höstterminen fram till den 8 november. Disputationer kommer att genomföras på plats i mindre skala och kombineras med möjlighet till digital medverkan.

Ledningen för Malmö universitet har på tisdagen beslutet att undervisningen kommer att fortsätta vara digital under hösten. Även introduktionen för nya studenter ges digitalt.

– Lärarna måste kunna planera för hösten för att hålla hög kvalitet på undervisningen, säger Kerstin Tham, rektor på Malmö universitet.

Coronavirus i Skåne

Det kommer att ges undantag från beslutet om distansundervisning.

– Alla moment kan inte göras på distans. Det gäller till exempel laborationer och examinationer, säger Kerstin Tham.

I juni kommer besked om vilka moment som kommer att ske i skolans lokaler.

Öppet universitetsbibliotek

Universitetsbiblioteket i Orkanen kommer att hålla öppet för studenter som behöver tillgång till litteratur, wi-fi och annan utrustning. Även andra lokaler kan komma att öppna, vilka ser ledningen över just nu.

– Vi har väktare som ser till att studenterna följer reglerna och inte sitter för nära varandra i grupper. Om de gör det säger väktarna till på ett trevligt sätt. Det har fungerat bra under de här veckorna, säger Kerstin Tham. 

Nytt beslut om hur undervisningen ska bedrivas efter 8 november kommer senast den 1 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet