På polisens film syns en man repa bilar i Malmö. Bilden är inte från vandaliseringen på lördagen. Foto: Polisen

Man greps efter att bilar skadats i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen larmades polisen än en gång till ett område där en rad bilar fått lackskador. Efter larmet kunde man gripa en man i 50-årsåldern som senare anhölls misstänkt för att ha orsakat skadorna.

Det var på lördagseftermidagen som polisen fick samtal om att flera bilar fått skador på Klaragatan och Osbygatan i stadsdelen Sofielund i Malmö.

En gärningsman har då setts slå på och repa lacken på ett flertal fordon. Vittnen pekade ut i vilken riktning gärningsmannen avvikit och cirka tio minuter senare grips en man i 50-årsåldern i närområdet misstänkt för skadegörelse, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Fler än 700 bilar vandaliserade

Sedan i februari har drygt 700 bilar i Malmö repats men det är i nuläget inte känt om den gripne kan misstänkas för tidigare fallen.

Efter lördagens händelser finns ytterligare tolv konstaterat skadade fordon och lika många målsägande. Skadegörelsen har skett på parkerade fordon längs med Klaragatan och Osbygatan. Det rör sig om repad lack och sönderslagna ytterbackspeglar.

Mannen anhölls på kvällen, misstänkt för flera fall av skadegörelse.

Polisen uppmanar ytterligare ägare av skadade bilar att ringa ringa 114 14  och göra en anmälan.

Klippet nedan: Polisens film från tidigare skadegörelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.