Kristianstad tingsrätt Foto: SVT

Man häktad för våldtäkt mot barn

Publicerad

En man sitter häktad misstänkt för våldtäkt mot barn på förskolor i Kristianstad.

– Mannen är i 40-årsåldern och har suttit häktad en tid, säger polisens kommunikatör Richard Glantz.

Polisen är förtegen med detaljer, eftersom utredningen befinner sig i ett känsligt skede. Men mannen som anhölls den 19 juli har erkänt brottet.

Kartlägger omfattning

– Vi håller just nu på att kartlägga omfattningen, säger Richard Glantz, som inte vill säga hur många barn som drabbats. 

Förundersökningen leds av chefsåklagare Pär Andersson på åklagarkammaren i Kristianstad. På torsdag förmiddag begärde han förlängd åtalstid.

Den misstänkte är anställd av Kristianstads kommun, där man höll ett krismöte under onsdagseftermiddagen.

– Den här informationen har givetvis gjort oss mycket illa berörda och tagna. Det allra viktigaste just nu är att de familjer som är berörda erbjuds det stöd de behöver, säger Anders Tell, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Samordnar insatserna

Chefen för barn- och utbildningsförvaltningen Kenth Olsson säger att en intensiv samordning pågår mellan olika förvaltningar i kommunen för att bygga upp en organisation för information och rådgivning.

– Jag är själv djupt skakad och förstår att detta skapar stor oro hos föräldrar och medarbetare. Vi kommer, tillsammans med andra instanser, att ge information och råd till föräldrar. Vår ambition är att arbeta med största möjliga öppenhet, säger Kenth Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Förskolepedofilen i Kristianstad

Mer i ämnet