Kvinnan hittades död i Vramsån i Tollarp, nordöstra Skåne. Foto: Johan Nilsson/TT

Man i 20-årsåldern åtalas för mord på kvinna i Tollarp

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalades på torsdagen misstänkt för mord på en kvinna som hittades död i Vramsån i Tollarp den 3 december 2019.

– Vi har arbetat mycket brett i utredningen, följt upp vartenda tips och alla trådar som har kommit in. Vi har mött ett stort samhällsengagemang från de boende i Tollarp, säger kammaråklagare Kristina Amilon vid Åklagarkammaren i Kristianstad, som har lett förundersökningen, i ett pressmeddelande på torsdagen.

Mannen frihetsberövades en kort tid efter att kroppen anträffades.

Kvinna död i Tollarp

– Den sammantagna bevisningen som består av fynd i förening med olika utredningstekniska åtgärder med bland annat mobiltömning, utlåtanden från Nationellt forensiskt centrum och förhör med anhöriga, vänner och vittnen gör att jag nu väcker åtal i ärendet, säger Kristina Amilon, kammaråklagare.

Utretts i snart ett år

Kvinnan hittades av dykare i Vramsån vid Tollarp efter en elva dagar lång sökinsats. Den nu åtalade mannen anhölls i sin frånvaro samma kväll och greps dagen efter.

– Det här är en förundersökning som har bedrivits i tio månader och anledningen till att jag väcker åtal nu är den sammanlagda bevisningen. Min tanke är att inte kommentera bevisningen djupare i nuläget utan spara det till min sakframställan i tingsrätten, säger kammaråklagare Kristina Amilon på telefon till SVT Nyheter Skåne.

Tingsrättsförhandlingen i målet börjar fredagen den 23 oktober.

Så här rapporterade SVT Nyheter Skåne efter mordet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna död i Tollarp

Mer i ämnet