Foto: Från förundersökningsfilmen

Här sparkar han hundvalpen i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

En 34-årig man ska ha slagit en hundvalp med både nävar och koppel. Han ska dessutom ha sparkat den två gånger i huvudet och svingat runt den innan han kastade in den i bilen.

Det var i mars i år som en larmoperatör satt och bevakade övervakningskamerorna i Eslöv. Plötsligt var det något som fick honom att haja till.

På en skärm såg han hur en man sparkade en hundvalp i huvudet. När valpen senare inte ville följa med mannen till bilen ska han ha slagit den med både koppel och nävar, berättar larmoperatören i förhör.

Senare svingade han runt hunden innan han kastade in den i bilen. Enligt operatören såg man tydligt att hunden var rädd.

”Tränade hunden”

Operatören larmade polis, som åkte till Eslövshallen för att kontrollera vad som pågick. Mannen, som visade sig vara en 34-åring, sa att han var där för att träna sin hund.

Han nekar helt till att ha misshandlat sin hund. Istället menar han att det var en bekant till honom som fångades av kamerorna, men denne hann smita innan polisen kom till platsen.

Men övervakningsfilmerna visade något annat. Där såg polisen en ensam man sätta ner valpen på marken och sparka den i huvudet. I ett annat klipp ser hunden ”kuvad och låg ut”, som polisen beskriver det i förundersökningen.

En åklagare åtalar nu mannen för djurplågeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.