Mejeriet i Lund arrangerar idag enbart konserter med sittande publik. Foto: Johanna Olofsson

Mejeriet i Lund: ”Beslutet påverkar inte oss så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens beslut om att behålla publikgränsen 50 personer på kultur- och sportevenemang påverkar inte konsertstället Mejeriet i Lund i någon större utsträckning. Även om publikgränsen hade höjts till 500, hade deras lokal rymt bara några tiotal fler sittande gäster än i nuläget. 

– Hade det blivit en ändring så hade vi kanske kunnat gå upp litegrann i publikantal, men vi kan fortfarande inte göra de stående konserterna som är vår viktigaste grej, säger Fredrik Jönsson, verksamhetsledare på Mejeriet i Lund.

I nuläget arrangerar Mejeriet, genom att följa restriktionerna som gäller restauranger och barer, sittande konserter för upp till 120 personer. Det är runt 500 personer färre än vad de brukade ha på sina stående konsertarrangemang innan coronapandemin.

Coronavirus i Skåne
Fredrik Jönsson är verksamhetsledare på Mejeriet. Foto: Johanna Olofsson

Enligt Fredrik Jönsson har Mejeriet överlevt det senaste halvårets undantagstillstånd tack vare skattereduktioner, kortidspermitteringar och kulturbidrag.

– Nästa år är väldigt osäkert dock. Alla besked kommer så sent, så vi väntar ju. Som alla andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet