Fransisco Ruiz Caravaca är elev på Pilevallskolan och chockad över det mordförsök som inträffat där. Foto: Anders Eeg-Olofsson

Mer personal på Pilevallskolan efter mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

På måndag börjar de elever på Pilevallskolan som haft distansundervisning att komma tillbaka. Skolan kommer att mer personal än vanligt på plats – för att kunna möta reaktioner från elever efter knivattacken på skolan i Trelleborg.

Fransisco Ruiz Caravaca är 14 år och elev på Pilevallskolan. Eftersom de flesta högstadieelever har distansundervisning var han själv inte på plats under måndagen, då en elev skadade en annan elev, men reagerade starkt när han fick veta vad som hänt.

– Jag tänkte ”Va, i en skola? Det är helt galet”, säger Fransisco Ruiz Caravaca.

Direkt efter mordförsöket i måndags gick skolan ut med information om vad som hade hänt – både till de elever som befann sig på skolan och de som pluggade hemifrån.

– Jag har haft samtal med någon vårdnadshavare om att det varit en elev hemma och haft lite tankar, säger biträdande rektor Mohammad Fakhro.

Kurator och psykolog på plats

När de äldsta eleverna på måndag börjar återvända från distansundervisningen kommer Mohammad Fakhro, rektorn samt kurator och psykolog att finnas på plats för att kunna möta eventuella reaktioner på mordförsöket.

Fransisco Ruiz Caravaca är glad att kunna komma tillbaks till skolan och kompisarna.

– Men jag känner mig också rädd för att detta ska kunna hända igen, säger han.

Den elev som misstänks för knivskärningen häktades av Ystads tingsrätt under torsdagen. Brottrubriceringen är mordförsök.

Enligt polisens presstalesperson Andreas Hermann är tillståndet för den elev som skadades nu stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.