Knivattacken inträffade igår vid lunchtid på Pilevallskolan med elever från årskurs F till 9. Foto: Mikael Nilsson

Pojke i 15-årsåldern anhållen för knivattacken

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 15-årsåldern anhölls under måndagskvällen, misstänkt för mordförsök, efter en knivskärning på Pilevallskolan i Trelleborg. Han överlämnade sig själv till polisen.

Under måndagen befann sig två högstadieelever i ett rum på skolan tillsammans med tre från personalen.

De två började vid lunchtid att bråka och en av eleverna hade en kniv som han använde mot den andra. Polisen bekräftar att den skadade pojken har fått skador i ryggen efter bråket.

– Igår var läget livshotande för den skadade pojken men nu är läget stabilt, säger Andreas Hermann.

Kommer att kunna förhöras

Enligt åklagaren, Pernilla Nilsson, kommer man att hålla förhör med den skadade pojken under onsdagen.

– Hans skador är allvarliga, men han ska vara i skicka att hålla förhör i morgon, säger åklagare Pernilla Nilsson.

Enligt åklagaren är pojkarna jämnåriga och går på samma skola.

Överlämnade sig själv

Den pojke som misstänks för knivskärningen överlämnade sig själv till polisen på måndagskvällen. Han anhölls och förhördes då tillsammans med sin försvarare och socialtjänsten.

På tisdagseftermiddagen meddelade åklagare Pernilla Nilsson att den misstänkte pojken sitter i arresten och brottsmisstanken tillsvidare är försök till mord. Hon berättar att den misstänkte har vidgått delar av händelseloppet i förhör, men hon vill inte gå närmare in på detaljer än så.

– Jag har ännu inte tagit ställning till om han ska begäras häktad. Det beror på vilka insatser socialtjänsten planerar och vad som kommer fram under utredningen, säger Pernilla Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.