Den 15-åring som förra veckan greps efter att ha knivskurit en jämnårig pojke inne på en skola i Trelleborg har släppts från häktet. Foto: Anders Eeg-Olofsson

Tonåring släppt efter knivdåd på skola

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-åring som förra veckan greps efter att ha knivskurit en jämnårig pojke inne på en skola i Trelleborg har släppts från häktet.

Enligt åklagaren görs det med tanke på den misstänktes ålder samt att det inte finns en risk för att den misstänkte förstör utredningen, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Pojken har suttit häktad misstänkt för mordförsök och är fortfarande misstänkt.

– Anledningen till varför jag hävde häktningsbeslutet är för att det inte finns tillräckliga skäl att han riskerar att förstöra utredningen och att polisen har gjort de förhör de har velat, säger Pernilla Nilsson, åklagare.

Skadades svårt

Knivdådet inträffade förra måndagen, då polisen larmades till skolan i samband med ett bråk. När polisen kom dit hade den misstänkte gärningspersonen redan försvunnit.

Händelsen inträffade i en kafédel på skolan och den knivhuggne elevens skador bedömdes inledningsvis som livshotande.

Tre vuxna blev vittnen till händelsen, och polisen fick tidigt uppgifter om vem som skulle kunna ligga bakom dådet. Den misstänkte kom dock själv in till polisstationen i Trelleborg och anmälde sig.

Utredningen pågår

I övrigt är åklagare Pernilla Nilsson nöjd med hur utredningen fortlöper. I nuläget vet hon inte när åtal kan väckas och man inväntar fortfarande en del tekniska analyser.

Hur ställer sig den misstänkte till vad han är misstänkt för?

– Han sa vid häktningen att han erkänner misshandel. Sedan har han gett en berättelse om händelsen i förhör. Mer än så vill jag inte gå in på i nuläget.

I fredags träffade vi Fransisko Ruiz Caravaca som tyckte att det kändes bra att skolan tog in mer personal efter händelsen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.