Ebba Nilsson, som bor i området, lägger blommor vid mordplatsen. Foto: Edina Halilovic

Här hedrar Malmöborna kvinnan – lägger blommor vid mordplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen är det många människor som besöker platsen där kvinnan i 30-årsåldern sköts igår. Blommor, ljus och bilder på den döda kvinnan har lämnats av personer som vill hedra henne.

Dagen efter mordet är det många som lägger blommor på platsen och tänder ljus som svajar i den svaga vinden. Flera personer stannar till tyst och går vidare. Andra samtalar med varandra och delar sina tankar och känslor kring mordet.

Ebba Nilsson har nyligen flyttat till området. Hon är ofta ute och promenerar med sin lilla bebis i barnvagn.

Mordet på Karolin Hakim

– Jag är här för att jag vill lägga några rosor. Jag tycker att händelsen igår är så fruktansvärd och att det har gått alldeles för långt, säger Ebba Nilsson.

Oroliga mammor

Det finns några föräldrargrupper i området. Enligt Ebba Nilsson är det flera mammor som känner oro efter gårdagens dödsskjutning.

– Samtidigt vill man tro på Malmö och röra sig på gatorna. Vi ska inte vara rädda. Men detta är droppen. En mamma med en bebis i famnen – det är så långt det kan gå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet