• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Centrala delarna av Vellinge i Vellinge kommun, Skåne län. Det brinner i en större industrifastighet i centrala Vellinge. Rökutvecklingen är kraftig och rör sig i riktning mot Asklunda och Eskilstorp. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Se presskonferensen med polisområdeschef Mattias Sigfridsson och åklagare Anna Palmqvist om mordet på kvinnan på Sergels väg i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter mordet på kvinnan i Malmö – polisen har beslagtagit misstänkt mordvapen

Uppdaterad
Publicerad

Mordet på den kvinnliga läkaren i 30-årsåldern i Malmö har väckt reaktioner i hela landet. Polisen har beslagtagit ett misstänkt mordvapen.

Det var på måndagen som en ung kvinna mördades på öppen gata i Malmö. I famnen höll hon sitt barn. På en film som SVT Nyheter tagit del av syns en maskerad person fly platsen med ett pistolliknande föremål i handen.

På måndagskvällen anhölls en man på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

I dag, tisdag, höll åklagare och polis en pressträff där man svarade på frågor om utredningen.

– Jag förstår att intresset är väldigt stort från media. Vi kan dock inte säga så mycket om utredningen, det är väldigt tidigt, säger åklagare Anna Palmqvist.

Beslagtagna vapen

Mattias Sigfridsson, områdespolischef, säger att polisen gärna vill få kontakt med ännu fler vittnen, trots att de redan pratat med många.

– Vi har arbetat med ett stort antal vittnen på platsen och genomfört dörrknackning. Vi har inhämtat väldigt mycket information och genomfört husrannsakan och beslagtagit en del föremål.

Bland föremålen finns vapen.

– Det finns beslagtagna vapen i utredningen. Det är ett misstänkt mordvapen, säger åklagare Anna Palmqvist.

”Farligt att spekulera”

Han vill inte spekulera i vad motivet kan vara.

– Det är alldeles för tidigt att få oss att välja eller spekulera i någon form av motivbild, det är farligt att spekulera. Det kommer att ta tid för oss att ge en bild av skeendet.

Polisen är mycket förtegen, och vill just nu inte ge några särskilda detaljer.

– Vi har en god bild av personerna som är inblandade, men det finns mycket arbete kvar för att få hela bilden. Det är alldeles för tidigt för att dra några slutsatser, säger Mattias Sigfridsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet