Foto: TT

De friskaste kommunanställda finns Simrishamn

Uppdaterad
Publicerad

Simrishamn har landets lägst sjukfrånvaro bland sina kommunanställda. Fler utnyttjar friskvårdsbidraget och cheferna har gått på kurs för att bli bättre ledare.

För första gången sedan 2011 sjunker sjukfrånvaron bland de anställda inom kommuner och landsting. Lägst frånvaro har de anställda i Simrishamns kommun. Det visar statistik från SKL, Sveriges kommuner och landsting.

– Det är självfallet oerhört glädjande siffror för vår kommun, säger Helena Strandberg, personalchef i Simrishamns kommun i ett pressmeddelande.

Simrishamn

Hon säger att kommunledningen har satsat hårt för att få ner sjukfrånvaron. Cheferna har gått på kurs för att förbättra sitt ledararskap.

– All forskning visar att ledarskapet är bland det viktigaste för välmåendet och trivseln på arbetsplatsen, framhåller Helena Strandberg.

Simrishamns kommun höjde förra året friskvårdsbidraget till medarbetarna och det gjorde att fler valde att utnyttja det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Simrishamn

Mer i ämnet